Sydney Harbour View


Stripping down and reconfiguring this apartment within a classic Sydney harbourfront building was a practice in minimalism for the home’s design-conscious owners. The white on white palette allowed the expansive harbour view to speak volumes.

Removing walls for an open plan living space left the small kitchen feeling open, airy and effortless as the heart of the home and entertaining hub for the downsizing couple’s friends and family. The bespoke brass joinery detailing and greyed veneer shelving add pops of interest in the all-white oasis.

The couple’s new walk-in open closet sets both mornings and evenings off with a taste of luxury, come full circle with the main bedroom wing’s sophisticated ensuite. The combination of Bedonia stone floors, glacier white Corian benchtops and custom, finished tapware speak to classic tastes and our client’s appreciation for the handmade with the bathroom’s two hand blown glass pendants. The home’s new laundry room needn’t be hidden away as it has a contemporary look with a monochrome palette of warm grey, white and black. The guest bedroom turned office includes custom joinery to conceal a queen size bed for the couple’s visiting children and guests. 

“Jill’s primary goal as a designer was to deliver to us an apartment that had a wow factor… Her knowledge of all aspects of design allowed us to relax and feel comfortable about placing our apartment in her hands.”

Pauline, Sydney Harbour View

Contributors

Photographs by Jacqui Turk
Built by Warrane Design and Construct

Press

Est Living, November 2018

Ready to get started on your project?

Get in touch